top of page

Tips för fina bröllopsbilder

Uppdaterat: 20 dec. 2023


Bröllop på Norrvikens Trädgård i Båstad

Solsken, mulet väder eller regn? Bilder i lokalen? Vad skall man tänka när ni ska ta era bröllopsporträtt?


Solsken i all ära men kraftigt solljus är jobbigare för kameran att hantera än i mulet väder.

Skuggorna blir mycket hårdare i stark solsken och huden fräts lättare ut av solen. I mulet väder blir skuggorna mycket mjukare och färgerna poppar fram mer i bilden.

Man brukar skämta om att alla brudpar hoppas på sol under bröllopsdagen medans fotograferna och videografer håller tummarna för mulet väder. Efter att ha fått äran att föreviga över 30 bröllop sen 2018 i olika miljöer har jag utvecklat mig själv mycket men också fått nya erfarenheter över vad som verkligen blir sådär wow på bilderna. Så här kommer lite tips för er att tänka på.

Vackra Båstad, vid Hovs Hallar.

Tips 1 - Det blir sol på bröllopsdagen


Vad härligt, solen skiner och det kommer bli varmt.

När det blir stark sol på bröllopsdagen blir det lättare starka skuggor i ansiktet och på marken. Jag poserar er alltid med solen bakom era ryggar och för vigsel utomhus uppskattas det om ni ser till att solen är bakom eller snett bakom prästen alternativt att ni själva står i skuggan. Det blir även mindre påfrestande för er och ni slipper kisa med ögonen. Tänk även på att dricka lite extra vatten och ha med er resorb i en väska.Tips 2 - Det blir regn


Regn! Inga problem, det fixar ni. Plan B eller köra på samma ställe för porträttbilder, det bestämmer ni. Jag har två genomskinliga paraplyer för utlåning som vi kan använda för att ta fina bilder utomhus. Ett tips är också att man kan låna ett växthus, ta bilder vid en grotta, låta tärnor, hålla paraplyer och trotsa vädret, ta bilder inomhus.

När det regnar kan man ta bilderna efter vigseln istället för att slippa vara allt för blöta innan vigseln och kanske ha smutsiga skor. Varför inte skoja till det med regnstövlar senare eller annat ni kan tycka kan vara härligt och roligt.


Jag vill föreviga eran bröllopsdag precis så som den är, allt det underbara, galna och knasiga uttrycken åh känslorna som finns med på eran dag. Det är de som gör bilderna så speciella från eran dag.
Bröllop på Fredshög

Tips 3 - Fotografering i lokalen


I lokalen vill jag gärna få möjlighet att kunna ta lite bilder på eran dukning och hur lokalen är för att få med så mycket som möjligt av era personliga detaljer. När jag är färdig med att fotografera i lokalen går jag ut och fottsätter ta bilder med era gäster. Är lokalen väldigt ljus brukar jag inte använda blixten för att få en fin känsla i bilderna. Men är lokalen ganska mörk behövs det blixt för att kunna få mer allt som händer under middagen. På dansgolvet kör jag alltid med blixt för att kunna leka mer med ljuset och på så sätt få riktigt häftiga bilder med känslan av att det svänger riktigt gött på dansgolvet.Det Kgl. Danske Haveselskab, Denmark


Tips 4 - Fotografering i solnedgång


Beroende på när solen går ner behöver man lägga in ca 30 min till 1 timmes förberedelser och tid för att ta sig till och från platsen där vi skall ta bilderna.

Det innebär att man kan få gå mitt i middagen eller innan dansen beroende på vilken tid solen går ner på årstiden. Det är en stund där ni får vara ensamma utan gäster och få bara vara med varandra. Vi passar på att ta fina mysiga bilder för att sen köra tillbaka till lokalen, ni behöver inte ha tillgång till någon bil utan vi kan sätta oss i min bil så kör jag oss till platsen. Även om det regnar hela dagen kan det bli en super fin solnedgång, stora moln ger en fin känsla i bilderna och vid solnedgången finns det både golden hour och blue hour som ger lika fina ljus i bilderna.Tips 5 - Övriga bra tips


Och till sist, kom ihåg att ha med en liten necessär med extra smink.

Glöm inte någon liten bars eller banan plus något att dricka innan vigseln. Ofta äter man lite sämre på sin bröllopsdag eftersom man blir nervös.

När ni planerar eran bröllopsdag så gör den speciell för er, tänk inte så mycket på vad gästerna vill ha utan på vad ni villl ha. Det kommer att bli lika magiskt om inte bättre!


Super stort tack för att du läste mitt inlägg


Läs mer om mina bröllopspaket, klicka här (eller på knappen under).
Bröllop på Norrviken
63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Tack för att just du läser min blogg!
Kramar,

Fotograf Erica

bottom of page